Sunday, November 15

Review: B-Complex Shaklee

Assalamualaikum & Hi! Hari ni Ayu nak review satu produk yang sangat popular sekarang. Produk tu ialah Shaklee. Tipulah kan orang tak tahu. Ayu buat review ni selepas memenangi Giveaway Nurfuzie Dot Com #1. Alhamdulillah Ayu menang B-Complex dari sis Farah. Terima kasih atas hadiah tu ye :) 

Kelebihan B-Complex ialah:
B-Complex elok untuk (dewasa):
  1. Menghasilkan tenaga serta berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku serta rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi badan.
  8. Penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.
B-Complex elok untuk (kanak-kanak 13 tahun ke atas):
  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberi tambahan tenaga.
B-Complex elok untuk (Ibu hamil):
  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia.
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mencegah kecacatan janin

Siapa perlu ambil B-Compex with asid folic:

  • Ibu yang menyusukan anak
  • Ibu hamil
  • Ibu yang sedang berpantang
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat
  • Mereka yang mahu mendapatkan anak/merancang untuk hamil
  • Mereka yang mengalami masalah migrain
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema
  • Mereka yang mengalami masalah rambut
  • Mereka yang mahu mengawal paras kolesterol

Cara makan B-Complex with asid folic:

1 biji selepas sarapan minum dengan air masak/suam.
Jangan minum dengan minuman atau makanan berasaskan susu.
Sehari minum air masak/suam lebih dari 3 liter.
Dimana untuk mendapatkan produk Shaklee? Boleh click sini, sini & sini

4 comments:

  1. terbaik b complex ni.. akak pun makan lama dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah yekee..nanti nak cuba juga hehe

      Delete
    2. farahana...bagus untuk minda pada pelajar-pelajar yang sedang struggle...bole kurangkan rasa lesu, mengantuk dan cergaskan tubuh badan

      syarat utama...sehari air lebih dari 3 liter ya...:)

      Delete

Terima kasih sebab membaca. Tinggalkan komen anda! :)
Thanks for reading. Leave your comment! :)
Gracias por leer. Deja tu comentario! :)