Monday, February 13

One Step Closer 2017

Assalamualaikum & Hi!
Selamat pagi warga bloggers :)
Ini adalah sambungan dari entri KLS 2017. KLS yang lepas ayu cuma pergi satu hari tapi kali ni ayu siap tidur dekat Universiti Malaya (UM)! Program ni berlangsung 2 hari 1 malam. Nak tahu apa yang berlaku pada KLS yang lepas? Sila lah baca entri yang ayu dah link kan hehee. Program kali ni dinamakan One Step Closer (OSC)! Ayu pergi pada 4 dan 5 Februari. Pack semua barang dan pagi 4 Feb tu ayu dan kawan-kawan gerak pergi UM.

FIRST DAY; 4 FEB 2017
  • Ujian Personaliti
  • Berkayak
  • Explore UM
  • Forum bersama pelajar Dekan

Sampai je ayu dekat UM, kitaorang semua daftarkan diri dekat kaunter pendaftaran dan dapat satu tag ni. Tag peserta lah ofcos! Kami berpakaian kasual waktu. Pertama, kitaorang ada game. Game tu lebih kurang  macam "Find Your Partner". Next, Ice-Breaking. Waktu ni ayu dengan kawan-kawan memang satu kumpulan cuma ada tambahan sorang kawan ni. Sambungan juga dengan Ujian Personaliti. Ujian ni membantu kita mengenali lebih mendalam diri kita, students mesti buat ujian ni dekat sekolah kan? Moral yang ayu dapat dari ujian ni, kita tahu apa yang  kita selalu buat apa yang kita minat kita juga akan tahu sifat kita ni sesuai dengan kerjaya yang kita nak ceburi ataupun tidak.
Kemudian, dapatkan kunci bilik, bersiap tukar pakaian sukan sebab kejap laginya ada aktiviti yang best! Semua orang berkumpul makan solat semua. KAYAKKKKKK GUYS!! My first time berkayak and nervous gila sebab takut jatuh. Mulanyaa memang taknak try tapi terpaksa bila dah main terus taknak main. This is so me hehe. The best thing, ayu dapat belajar kayak belajar benda baru, bekerjsama juga penting bila berkayak berdua ni. Jangan pentingkan diri sendiri!
Explore UM, sangat penat kena dera apa semua. Berjalan je lepastu kena nyanyi lagu Didi, ni kelakar sangat :'D Panjat rumah pokok, menari semua! Maze lagi.....Banyak sampai dah lupa, kaki lenguh semua tapi ayu tetap dengan mulut dia yang banyak bercakap. Kena buat jadual bila jadi mahasiswi. Daripada aktiviti ni sendiri, ayu dapat belajar jangan cepat mengalah, bekerjasama lagi, tepati masa dan kena kuat walaupun penat hahaha tabah je lah berjalan lama gila!
 Malam pula, kami ada forum bersama pelajar dekan. Pelajar-pelajar ni cuma share macam mana nak lalui kehidupan sebagai pelajar IPT dan macam mana nak survive bila study luar negara. Hampir tertidur sebab terlalu penat dengan kaki yang lenguh lagi. Serius yang ni tak tipu sampaikan akak faci provide gula-gula untuk semua orang dan ayulah paling banyak makan. Habis je forum dah boleh naik tidur, esok pula!

SECOND DAY; 5 FEB 2017

  • Mockup Interview
  • Persembahan
  • Talk with Ustaz Adnin
Belajar cara macam mana nak pergi interview! This one sangat sangat useful untuk masa akan datang. Dia share semua benda yang perlu kita buat waktu pergi interview. Janggal rasanya bila kena interview macam real sangat! Selain tu, dia ada share pasal schoolarship.
Next, ada persembahan. Mungkin untuk menghilangkan mengantuk agaknya tapi lagu yang dinyanyikan bermakna sangat untuk hidup ni. Then, talk with Ustaz Adnin cerita dia sangat deep. Bila dia cerita kisah yang berlaku di dunia sekarang. Tapi biarlah ia berlalu sebab ayu taknak cerita hehehe. Cuma berguna, Ustaz Adnin punya talk best gila! So, Ayu punya aktiviti lepas OSC ni ialah JOM HIKING BUKIT SAGA! Tak sabar :D Cuba usha FB ni!

Friday, February 10

8 SHARE: A Sweet Gift Perfect For Anyone Who’d Love To Have Stunning Youthful Skin

Assalamualaikum & Hi!
Selamat petang warga bloggers :)

source: google
There's no better gift you can give yourself or your loved ones than a healthy glow! More details on Olay's Regenerist Miracle HERE.

Thursday, February 9

Review: Scrub Hilang Daki

Assalamualaikum & Hi!
Selamat malam warga bloggers :)
Sekian hari telah ku menyepi, kini ku kembali. Ala, tak lama pun dekat seminggu je sebab nak ambil mood typing dalam post ni. Alkisahnya penat tempoh hari yang dah berlalu beberapa lepas dan dengan kesibukkan yang dibuat-buat sendiri ni. Tapi alhamdulillah berjaya menguatkan diri untuk buka buka buka buka juga laptop dan blogging. Yayy! Okay, ni permulaan sahaja.
Malam yang sunyi dan bosan ni, ayu nak review satu produk ni. Rasanya popular jugalah dekat online, instagram user memang hot lah benda ni. Rasanya, ada juga blogger yang tahu ni! Scrub Hilang Daki? Ayu beli benda ni dekat satu igshop ni. Nak trylah juga sebab feedback gempak-gempak! Rugi tak cuba lagi-lagi tengah ber-honeymoon dekat rumah ni. Bolehlah try produk bukan-bukan kan. Okay ni mengarut!
source: ayufarahana
Inilah rupa dia! Dihasilkan oleh ekstrak arang dan susu. Orang kata arang ni elok tau! Orang katalah. Isi dia jenis cecair tapi macam garam. Em, macam mana nak cakap ni. Berbutir-butir kot! Bau dia wangi macam bau gel rambut kot. Orang kata wangi tapi pada ayu tak sebab ayu tak suka wangi. Bercanggah pulak. Tengok gambar bawah ni. Jadi, dekat gambar ni details pasal produk ni.
Dari banyak-banyak kebaikan ni, yang ayu dapat hanyalah beberapa. Yang pertama, atas sekali tu. Yes, dia tanggalkan kotoran. Kedua, tak pastilah yang pasal ni sebab nampak sama je. Ketiga, yes! Lembutkan kulit tapi lepas kita pakai je pastu macam biasa. Keempat ni tak kot. Kelima pun tak. Keenam pun tak! Yang last tu, mungkinlah kot sebab ayu takde bau badan. Ayu ingatkan scrub ni boleh hilangkan sunburn sebab tangan ayu dengan lengan tona kulit lain kerana penangan oleh kawad kaki sekian zaman sekolah dulu. Jadi, ini sahaja yang boleh direview.
Nak cuba juga scrub ni kotkot kena dengan kulit? Bolehlah visit ig: kedaionlinemia_official atau whatsapp 01137673502.

Love, ayu xx

Wednesday, February 1

GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE

Assalamualaikum & Hi!
Selamat pagi warga bloggers :)
WISH:
Selamat Hari Lahir Niyaz! Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki :)